Ζωή Φίκα

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ

ΔΕΡΜΟΑΠΟΞΕΣΗ-ΔΙΑΜΑΝΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΔΕΡΜΟΑΠΟΞΕΣΗ

Η πιο απλή και αποτελεσματική μέθοδος καθαρισμού και αναζωογόνησης προσώπου.

Σε ποιους απευθύνεται η Δερμοαπόξεση;

Η Δερμοαπόξεση καταπολεμά κυρίως τα προβλήματα φωτογήρανσης και τις ήπιες χρωματικές βλάβες ενώ έχει αποδειχθεί ότι η συχνή επανάληψη της θεραπείας  απαλύνει τις λεπτές ρυτίδες και βελτιώνει τις επιφανειακές ουλές καθώς και ορισμένες μορφές ακμής.  
Λαμβάνοντας υπόψιν μας ότι μια ρυτίδα χρειάζεται περίπου 10 χρόνια για να σχηματιστεί και να εμφανιστεί στην επιφάνεια της επιδερμίδας θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι η Δερμοαπόξεση αφορά ηλικίες μεγαλύτερες, όπου έχουν ήδη εγκατασταθεί σημάδια φθοράς και γήρανσης στα χαρακτηριστικά του προσώπου.
Σε αντίθεση με την παραπάνω διαπίστωση, πρέπει να τονίσουμε ότι η θεραπεία με Δερμοαπόξεση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Έτσι σε μικρές ηλικίες η Δερμοαπόξεση μπορεί να βελτιώσει κάποιες μορφές ακμής του προσώπου πετυχαίνοντας έναν βαθύ καθαρισμό του δέρματος από νεκρά κύτταρα και μια τόνωση της επιδερμίδας ενώ σε μεγαλύτερες ηλικίες μπορεί να απαλύνει ή και να επιτύχει πρόληψη από τη δημιουργία μικρών επιφανειακών ρυτίδων ή και ήπιων  δυσχρωμικών αλλοιώσεων.

 

Ποια είναι τα αποτελέσματα – συμβουλές μετά την εφαρμογή της Δερμοαπόξεσης;

Η μέση συνεδρία διαρκεί περίπου 15-20 λεπτά, ωστόσο η διάρκεια ποικίλλει ανάλογα με την ποιότητα του δέρματος και την έκταση του προβλήματος και μπορεί να διαρκέσει περισσότερο.

Μετά το τέλος της εφαρμογής εμφανίζεται ελαφρό οίδημα και ήπιος ερεθισμός στην υπό θεραπεία περιοχή ο οποίος όμως υποχωρεί σχετικά γρήγορα μέσα στις  πρώτες 24 με 36 ώρες.

Την ημέρα της θεραπείας, ανάλογα με το βαθμό του ερεθισμού, αυτό που συνήθως προτείνεται είναι ο ασθενής να επιστρέφει στις δραστηριοτητες του αμέσως μετά την εφαρμογή και να βάζει ενυδατική κρέμα στα σημεία της θεραπείας.

Την επομένη ημέρα μπορεί να χρησιμοποιήσει  ένα ελαφρύ make up.

Πρέπει να τονιστεί ότι μετά την εφαρμογή της Δερμοαπόξεσης,  συνιστάται η συχνή ενυδάτωση της υπό θεραπεία περιοχής με ενυδατικές κρέμες ενώ απαγορεύεται η άμεση έκθεση στον ήλιο χωρίς αντηλιακή προστασία για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Τι είναι η Δερμοαπόξεση;

Η Μικροδερμοαπόξεση ή το Microdermabrasion αποτελεί μια αποτελεσματική και λιγότερο επιθετική θεραπεία ανανέωσης του δέρματος του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ. Πρόκειται για τη μέθοδο εκείνη που στοχεύει στην απομάκρυνση της εξωτερικής στιβάδας της επιδερμίδας του προσώπου μέσω της μηχανικής απολέπισης των νεκρών κυττάρων αυτής.
Μέσω ενός μικροτραυματισμού που γίνεται στην επιφάνεια του δέρματος με τη συσκευή της Μικροδερμοαπόξεσης, επιτυγχάνεται τόσο η ανανέωση της επιδερμίδας όσο και η άμβλυνση των λεπτών επιφανειακών ρυτίδων αλλά και των ήπιων δυσχρωμικών αλλοιώσεων.
Η Μικροδερμοαπόξεση είναι μια θεραπεία η οποία  δια μέσου της τεχνολογίας έρχεται να απαλλάξει την εικόνα μας από την αντιαισθητική “θαμπάδα” του δέρματος και να μας προσφέρει ακόμη περισσότερη λάμψη και ανανέωση.

Πώς λειτουργεί η Δερμοαπόξεση;

Ενώ η φιλοσοφία της επέμβασης είναι μία, δηλαδή η αποφολίδωση της εξωτερικής στοιβάδας της επιδερμίδας, στην ουσία υπάρχουν δύο διαφορετικές μέθοδοι Microdermabrasion.

Ι. Μικροδερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους.
Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιεί μικροκρυστάλλους οι οποίοι εκτοξεύονται ελεγχόμενα υπό υψηλή πίεση από τη συσκευή και προσκρούουν με μεγάλη ταχύτητα στην επιφάνεια του δέρματος.  Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το δέρμα μέσω αυτής της διαδικασίας μηχανικής απολέπισης, να αποφολιδώνεται και να καθαρίζεται από τα νεκρά κύτταρα.

ΙΙ.Μικροδερμοαπόξεση με διαμάντι.
Η μέθοδος αυτή αποτελεί μια καινούρια εφαρμογή η οποία επιτυγχάνει ανάπλαση του δέρματος χρησιμοποιώντας διαμάντια αντί για μικροκρυστάλλους.

Η Diamond κεφαλή που διαθέτει, εκτοξεύει χιλιάδες μικροκρυστάλλους οι οποίοι καθαρίζουν σε βάθος την επιδερμίδα αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα και τα μαύρα στίγματα και μειώνοντας τους ανοιχτούς πόρους. Κατά την επαφή τους με το δέρμα, οι μικροκρύσταλλοι απομακρύνουν τα κερατινοποιημένα κύτταρα, τους ρύπους και το σμήγμα, αφήνοντας το δέρμα καθαρό. Με τη μέθοδο του Microdermabrasion Προσώπου κινητοποιούνται εξειδικευμένα κύτταρα της επιδερμίδας, που ονομάζονται ινοβλάστες, και παράγουν νέο κολλαγόνο και ελαστίνη, συστατικά απαραίτητα για τη νεανικότητα του δέρματος.
Η θεραπεία Δερμοαπόξεσης έχει δύο σκέλη: το σκέλος της απολέπισης με ειδικό υλικό (μικροκρυστάλλους ή νιφάδες διαμαντιού) και το σκέλος της αναρρόφησης των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας. 

Get an Appointment!

Κλείστε το επόμενο ραντεβού σας οnline!

Ωράριο λειτουργίας

Bρείτε μέσα από μία ευρεία γκάμα θεραπειών αντιγήρανσης, επανόρθωσης και ανάπλασης του δέρματος, την κατάλληλη για το πρόβλημα που σας απασχολεί!

 • Καθημερινές : 9:00 - 22:00
 • Σάββατα : 9:00 - 21:00
 • Κυριακές : Κατόπιν ραντεβού

  Στοιχεία Επικοινωνίας

  Previous Post
  MICRONEEDLING
  Next Post
  PEELINGS