Ζωή Φίκα

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΡΥΤΙΔΩΝ

Διορθωση Ρυτιδων

Όμορφο δέρμα! Διόρθωσε τα λάθη που σε κάνουν να μοιάζεις μεγαλύτερη!

Ποια είναι τα αποτελέσματα – συμβουλές μετά την εφαρμογή της θεραπείας;

 

Όλη η διαδικασία της θεραπείας διαρκεί περίπου 15 με 20 λεπτά και τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά. Μετά τη θεραπεία συνήθως απαιτείται η εφαρμογή πάγου τοπικά στην περιοχή της έγχυσης για περίπου 2 ώρες.

Στη συνέχεια μπορεί να εμφανιστεί μικρός ερεθισμός ή ένα πολύ ήπιο οίδημα στην περιοχή έγχυσης λόγω των ενέσεων, ο οποίος όμως υποχωρεί σε 24-48 ώρες και μπορεί να καλυφθεί εύκολα με make up.

Στην περίπτωση του Yαλουρονικού οξέος γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν είναι μόνιμο υλικό αλλά απορροφάται βαθμιαία από τους ιστούς. Αυτό που πρέπει να κάνουμε αν θέλουμε να διατηρήσουμε  ένα πολύ καλό αποτέλεσμα είναι απλά να συμπληρώσουμε το Υαλουρονικό που έχει απορροφηθεί

Τέλος αποφύγετε τη λήψη αντιπηκτικών φαρμάκων (ασπιρίνη, μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη κ.α.) για 7 ημέρες πριν και μετά τη θεραπεία.

Franctional CO2

Μέχρι πρότινος, δεν υπήρχε κάποιος τρόπος να καταπολεμήσουμε τις λεπτές γραμμές κάτω από τα μάτια με ανώδυνο και αποτελεσματικό τρόπο. Σήμερα, μπορούμε να το επιτύχουμε και να αποκαλύψουμε τη φυσική ομορφιά του προσώπου μας με το τελευταίας γενιάς "CO2 Fractional Laser”

Που εμφανίζονται οι ρυτίδες;

Η ηλικία που εμφανίζονται οι ρυτίδες ποικίλλει καθώς o κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και ο τρόπος ζωής διαφέρει.

Έτσι παρατηρούμε τις πρώτες ρυτίδες στο στόμα, στα μάγουλα, στο μέτωπο, στα μάτια σε διαφορετική χρονική στιγμή σε σύγκριση με κάποιον άλλο.Η αντιμετώπιση της χαλάρωσης του  προσώπου και η θεραπεία των ρυτίδων στον καθένα είναι διαφορετική.

Για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα που όχι μόνο είναι εξαιρετικά αλλά διαρκούν και χρόνια το μυστικό είναι να επιλέγεται η κατάλληλη θεραπεία όσο είναι νωρίς και οι ρυτίδες έκφρασης δεν είναι σε μόνιμο ακόμη στάδιο.

 

 Ποιες είναι οι μέθοδοι καταπολέμησης  τους;

Υαλουρονικό οξύ
Τα filler υαλουρονικού οξέος συγκαταλέγονται στα πλέον αναπόσπαστα υλικά για την αντιμετώπιση της αντιγήρανσης, ειδικά όταν γίνεται λόγος για το κατώτερο μισό του προσώπου. Από τις ρινοπαρειακές πτυχές, μέχρι τις κατακόρυφες χειλικές γραμμές, τις ρυτίδες πικρίας, και την απώλεια όγκου στα χείλη. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την  αντιμετώπιση των ρυτίδων έκφρασης του μετώπου, την αποκατάσταση του όγκου στα ζυγωματικά και τον επανασχηματισμό του προσώπου, πάντα στοχεύοντας ένα απόλυτα φυσικό και ασφαλές αποτέλεσμα.

 

Botox
Χρησιμοποιώντας μια πολύ λεπτή βελόνα η βοτουλινικη τοξίνη εγχυεται  στους μυς με σκοπό να απαλύνει τις γραμμές και τις ρυτίδες, αποκλείοντας τη νευρομυϊκή μετάδοση.

Το μποτοξ είναι ιδανικό για τη θεραπεία των ρυτίδων στο μεσόφρυο , στο μέτωπο και στο πόδι της χήνας. Μετά από μερικές ημέρες το πρόσωπο θα εμφανίζεται πιο ήρεμο και πιο ξεκούραστο ενώ οι εκφράσεις του προσώπου παραμένουν φυσικές. Το μέγιστο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται περίπου στις δυο εβδομάδες και θα διαρκέσει 4-6 μήνες.

Κολλαγόνο
Το κολλαγόνο είναι ένα υδρόφιλο συστατικό, το οποίο διατηρεί την υγρασία στην επιδερμίδα, ενυδατώνοντάς την. Επίσης λειτουργεί σαν φυσικός συνδετικός ιστός του δέρματος, ενισχύοντας την ελαστικότητα και την απορροφητικότητα.

Οι περισσότερες θεραπείες έγχυσης κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος ολοκληρώνονται σε λίγα λεπτά και είναι 100% ανεκτές από την επιδερμίδα. Λίγες ημέρες μετά την θεραπεία πλήρωσης των ρυτίδων, το πρόσωπό σας θα φαίνεται φρέσκο, ξεκούραστο και υγιές.

Σε ποιους απευθύνεται ;

Συνιστώμενη  ηλικία για την διόρθωση των δυναμικών ρυτίδων είναι μετά το πέρας της εφηβείας ή μετά τα 18 έτη.

Σε περιστατικά με πρώιμη ρυτίδωση (π.χ. ρυτίδες έκφρασης ανάμεσα από τα φρύδια ή στο μέτωπο) συνιστάται θεραπεία πρόληψης σε μικρότερη ηλικία η οποία κρίνεται αρκετά αποτελεσματική.

Συνήθως όταν διανύουμε την τέταρτη δεκαετία της ζωής μας παρατηρούμε πιο έντονες ρυτίδες έκφρασης. Αυτό συμβαίνει επειδή  η παραγωγή κολλαγόνου έχει μειωθεί σημαντικά.

Η ηλικία δεν είναι ο μόνος παράγοντας. Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την θεραπεία είναι η ποιότητα του δέρματος, η κινητικότητα των μυών και η δύναμη της μυϊκής σύσπασης, τα γονίδια και ο τρόπος ζωής  

Get an Appointment!

Κλείστε το επόμενο ραντεβού σας οnline!

Ωράριο λειτουργίας

Bρείτε μέσα από μία ευρεία γκάμα θεραπειών αντιγήρανσης, επανόρθωσης και ανάπλασης του δέρματος, την κατάλληλη για το πρόβλημα που σας απασχολεί!

  • Καθημερινές : 10:00πμ - 8:00μμ
  • Σάββατο : 10:00πμ - 2:00μμ

Υπηρεσία & Ώρα

Στοιχεία Επικοινωνίας