Ζωή Φίκα

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΡΥΤΙΔΩΝ

Διόρθωση Ρυτίδων

Λαμπερό δέρμα, φυσικό αποτέλεσμα.

Ποια είναι τα αποτελέσματα – συμβουλές μετά την εφαρμογή της θεραπείας;

 

Όλη η διαδικασία της θεραπείας διαρκεί περίπου 15 με 20 λεπτά και τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά. Μετά τη θεραπεία συνήθως απαιτείται η εφαρμογή πάγου τοπικά στην περιοχή της έγχυσης για περίπου 2 ώρες.

Στη συνέχεια μπορεί να εμφανιστεί μικρός ερεθισμός ή ένα πολύ ήπιο οίδημα στην περιοχή έγχυσης λόγω των ενέσεων, ο οποίος όμως υποχωρεί σε 24-48 ώρες και μπορεί να καλυφθεί εύκολα με make up.

Στην περίπτωση του Yαλουρονικού οξέος γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν είναι μόνιμο υλικό αλλά απορροφάται βαθμιαία από τους ιστούς. Αυτό που πρέπει να κάνουμε αν θέλουμε να διατηρήσουμε  ένα πολύ καλό αποτέλεσμα είναι απλά να συμπληρώσουμε το Υαλουρονικό που έχει απορροφηθεί

Τέλος αποφύγετε τη λήψη αντιπηκτικών φαρμάκων (ασπιρίνη, μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη κ.α.) για 7 ημέρες πριν και μετά τη θεραπεία.

Fractional CO2

Μέχρι πρότινος, δεν υπήρχε κάποιος τρόπος να καταπολεμήσουμε τις λεπτές γραμμές κάτω από τα μάτια με ανώδυνο και αποτελεσματικό τρόπο. Σήμερα, μπορούμε να το επιτύχουμε και να αποκαλύψουμε τη φυσική ομορφιά του προσώπου μας με το τελευταίας γενιάς "CO2 Fractional Laser”

Πότε και πού εμφανίζονται οι ρυτίδες; 

Η ηλικία που εμφανίζονται οι ρυτίδες ποικίλλει καθώς o κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και ο τρόπος ζωής διαφέρει.

Έτσι παρατηρούμε τις πρώτες ρυτίδες στο στόμα, στα μάγουλα, στο μέτωπο, στα μάτια σε διαφορετική χρονική στιγμή σε σύγκριση με κάποιον άλλο. Η αντιμετώπιση της χαλάρωσης του προσώπου και η θεραπεία των ρυτίδων στον καθένα είναι διαφορετική.

Για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα που διαρκούν χρόνια και κάνουν το δέρμα να είναι σφριγηλό και νεανικό, το μυστικό είναι να επιλέγεται η κατάλληλη θεραπεία όσο είναι νωρίς και οι ρυτίδες έκφρασης δεν είναι σε μόνιμο ακόμη στάδιο.

Ποιες είναι οι μέθοδοι καταπολέμησης  τους;

Υαλουρονικό οξύ
Βελτιώνει την ελαστικότητα και την τονικότητα της επιδερμίδας, δίνοντας μια πιο φρέσκια και νεανική όψη σε όλο το πρόσωπο.

Τα fillers υαλουρονικού οξέος συγκαταλέγονται στα πλέον αναπόσπαστα υλικά για την αντιμετώπιση της αντιγήρανσης, ειδικά όταν γίνεται λόγος για το κατώτερο μισό του προσώπου, αποτελώντας μια από τις ασφαλέστερες μεθόδους για το γέμισμα των ρυτίδων και την αποκατάσταση της υδατικής ισορροπίας. 

Από τις ρινοπαρειακές πτυχές, μέχρι τις κατακόρυφες χειλικές γραμμές, τις ρυτίδες πικρίας, και την απώλεια όγκου στα χείλη. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την  αντιμετώπιση των ρυτίδων έκφρασης του μετώπου, την αποκατάσταση του όγκου στα ζυγωματικά και τον ανασχηματισμό του προσώπου, πάντα στοχεύοντας σε ένα απόλυτα φυσικό και ασφαλές αποτέλεσμα.

Το πρόσωπο γίνεται πιο ελαστικό, τονώνεται και αποκτά φρεσκάδα και σφριγηλότητα.

Botox
Το μπότοξ είναι ιδανικό για τη θεραπεία των ρυτίδων στο μεσόφρυο , στο μέτωπο και στο πόδι της χήνας. Είναι μη επεμβατικό, ασφαλές και προσφέρει άμεσα θεαματικά αποτελέσματα χωρίς την ταλαιπωρία ενός χειρουργείου. Μετά από μερικές ημέρες το πρόσωπο θα εμφανίζεται πιο ήρεμο και πιο ξεκούραστο ενώ οι εκφράσεις του προσώπου παραμένουν φυσικές. Το μέγιστο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται περίπου στις δυο εβδομάδες και θα διαρκέσει 4-6 μήνες.

Χρησιμοποιώντας μια πολύ λεπτή βελόνα η βοτουλινικη τοξίνη εγχέεται στους μυς με σκοπό να απαλύνει τις γραμμές και τις ρυτίδες, αποκλείοντας τη νευρομυϊκή μετάδοση.

Κολλαγόνο
Το κολλαγόνο είναι ένα υδρόφιλο συστατικό, το οποίο διατηρεί την υγρασία στην επιδερμίδα, ενυδατώνοντάς την. Επίσης λειτουργεί σαν φυσικός συνδετικός ιστός του δέρματος, ενισχύοντας την ελαστικότητα και την απορροφητικότητα.

Οι περισσότερες θεραπείες έγχυσης κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος ολοκληρώνονται σε λίγα λεπτά και είναι 100% ανεκτές από την επιδερμίδα. Λίγες ημέρες μετά την θεραπεία πλήρωσης των ρυτίδων, το πρόσωπό σας θα φαίνεται φρέσκο, ξεκούραστο και υγιές.

Σε ποιους απευθύνεται;

Συνιστώμενη ηλικία για την διόρθωση των δυναμικών ρυτίδων είναι μετά το πέρας της εφηβείας ή μετά τα 18 έτη.

Σε περιστατικά με πρώιμη ρυτίδωση (π.χ. ρυτίδες έκφρασης ανάμεσα από τα φρύδια ή στο μέτωπο) συνιστάται θεραπεία πρόληψης σε μικρότερη ηλικία η οποία κρίνεται αρκετά αποτελεσματική.

Συνήθως όταν διανύουμε την τέταρτη δεκαετία της ζωής μας παρατηρούμε πιο έντονες ρυτίδες έκφρασης. Αυτό συμβαίνει επειδή η παραγωγή κολλαγόνου έχει μειωθεί σημαντικά.

Η ηλικία δεν είναι ο μόνος παράγοντας. Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την θεραπεία είναι η ποιότητα του δέρματος, η κινητικότητα των μυών και η δύναμη της μυϊκής σύσπασης, τα γονίδια και ο τρόπος ζωής

Get an Appointment!

Κλείστε το επόμενο ραντεβού σας οnline!

Ωράριο λειτουργίας

Bρείτε μέσα από μία ευρεία γκάμα θεραπειών αντιγήρανσης, επανόρθωσης και ανάπλασης του δέρματος, την κατάλληλη για το πρόβλημα που σας απασχολεί!

  • Καθημερινές : 9:00 - 22:00
  • Σάββατα : 9:00 - 21:00
  • Κυριακές : Κατόπιν Ραντεβού

    Στοιχεία Επικοινωνίας