Ζωή Φίκα

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ

Ενδοφλέβια θεραπεία με βιταμίνες (IV)

Ενδοφλέβια θεραπεία με βιταμίνες (IV)

H νεα επαναστατική μέθοδος αντιγήρανσης!

Αφορά στην ενδοφλέβια έγχυση βιταμινών και ιχνοστοιχίιων. Η θεραπεία αυτή έχει κερδίσει μεγάλη δημοσιότητα και απήχηση στο κοινό τα τελευταία χρόνια. Πολλές δημοσιότητες όπως οι kardasians και η Rhiana την προβάλουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι κλινικές ενδοφλέβιων εγχύσεων ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια σε Αγγλία και Αμερική και σιγά σιγά η ταση αυτή έρχεται και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Τι συμβαίνει στο σώμα κατά την ενδοφλέβια έγχυση;

Οι πρώτες ενδοφλέβιες εγχύσεις αναπτύχθηκαν στη δεκαετία του 70 από τον John Myers. H έρευνα του οδήγησε στη δημιουργία του γνωστού και πιο καθιερωμένου Myers coctail

Οι εγχύσεις αυτές διαρκούν 20 λεπτά ως μία ώρα.

Γίνονται στο χώρο του ιατρείου από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό Κατά την έγχυση το σώμα μας λαμβάνει μια μεγάλη περιεκτικότητα βιταμινών

Όταν οι βιταμίνες λαμβάνονται από το στόμα ως συμπληρώματα διασπώνται στο στομάχι και στη συνέχεια περνούν στο υπόλοιπο γαστρεντερικό σύστημα. Πολλοί παράγοντες όπως η ηλικία, η κατάσταση του μεταβολισμού , η γενική κατάσταση υγιείας, οι αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα , οι τροφές που ενδεχομένως λαμβάνει κάποιος θα επηρεάσουν το τελικό ποσοστό Απορρόφησης.

Το ποσοστό αυτό κυμαίνεται μεταξύ 20-40% όμως με τις εγχύσεις το ποσοστό αυξάνεται κατακόρυφα στο 90%. Το υψηλό αυτό ποσοστό σημαίνει υψηλότερη πρόσληψη από τα κύτταρα του σώματος που θα χρησιμοποιήσουν τα συστατικά του κοκτέιλ για να διατηρούνται υγιή και να καταπολεμούν τις αρρώστιες.

Συμπερασματικά η θεραπεία αυτή είναι ένας γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος για να διοχετευτούν θρεπτικά συστατικά στην κυκλοφορία του σώματος Ποια άτομα θα επωφεληθούν περισσότερο από τη θεραπεία αυτή και γιατί; Τα ενδοφλέβια κοκτέιλ χρησιμοποιούνται για πλήθος προβλημάτων υγείας.

Σε γενικές γραμμές: ενισχύουν το ανοσοποιητικό, αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας, αποτοξινώνουν τον οργανισμό, επίσης προσφέρουν ενυδάτωση και αντιγήρανση στο δέρμα βοηθούν στην γρήγορη ενυδάτωση και αποκατάσταση του σώματος μετά από έντονη αθλητική δραστηριότητα και βοηθούν στη ταχεία ανάρρωση μετά από hangover ή jet lag.

Έχουν επωφεληθεί σημαντικά άτομα με άσθμα, ημικρανίες, ινομυαλγία, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης , μυϊκούς σπασμούς, αλλεργίες και λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος. Επίσης άτομα που δεν μπορούν να σιτίζονται επαρκώς ή πάσχουν από κάποιο νόσημα που σχετίζεται με την απορροφητικότητα του γαστρεντερικού σωλήνα.

Τι είδους βιταμίνες χρησιμοποιούνται και γιατί;

Δεν υπάρχει όριο στο ποιες βιταμίνες θα χρησιμοποιηθουν. Η θεραπεία αυτή είναι ουσιαστικά customised ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε οργανισμού. Οι βιταμίνες που χρησιμοποιούμε είναι υδατοδιαλύτες επομένως αφού το σώμα χρησιμοποιήσει ότι χρειάζεται από τα συστατικά του κοκτέιλ η περίσσεια θα αποβληθεί με τα ούρα. Τα συστατικά που κυρίως χρησιμοποιούμε είναι η βιταμίνη C , το σύμπλεγμα των βιταμινών Β, το μαγνήσιο και το ασβέστιο. Η έλειψη μαγνησίου σχετίζεται με προβλήματα δυσκοιλιότητας , πονοκεφάλους και μυικές κράμπες. Εγχύουμε αντιοξειδωτικά όπως η γλουταθειόνη. Η γλουταθειόνη ειναι συγκεκριμένα η μητέρα των αντιοξειδωτικών και ο μαέστρος στην αποτοξίνωση του σώματος. Επίσης, αμινοξέα που είναι η δομική ύλη των πρωτεινών

Ποιες είναι οι ανεπιθύμητες ενέργειες;

Η θεραπεία αυτή επιβάλεται να γίνεται από εξεικευμένο και πιστοποιημένο ιατρικό προσωπικό. Είναι σημαντικό πριν την έγχυση να λαμβάνεται ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό όπου καταγράφονται τα προβλήματα υγειίς, τυχόν αλλεργίες , τα φάρμακα που λαμβάνει το άτομο και τα συμπληρώματα διατροφής. Οι αντενδείξεις είναι λίγες κυρίως άτομα με συγκεκριμένες νεφρολογικές η καρδιολογικές παθήσεις. Είναι δυνατόν στο σημείο έγχυσης να δημιουργηθεί μια μικρή μελανιά που θα υποχωρήσει σε λίγες μέρες.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία αυτή;

Τα αποτελέσματα γίνονται εμφανή σε 12-24 ώρες. Οι βιταμίνες παραμένουν στον οργανισμό και διατηρούν τα επίπεδα τους για περίπου 3 εβδομάδες.

Get an Appointment!

Κλείστε το επόμενο ραντεβού σας οnline!

Ωράριο λειτουργίας

Bρείτε μέσα από μία ευρεία γκάμα θεραπειών αντιγήρανσης, επανόρθωσης και ανάπλασης του δέρματος, την κατάλληλη για το πρόβλημα που σας απασχολεί!

  • Καθημερινές : 9:00 – 22:00
  • Σάββατα : 9:00 – 21:00
  • Κυριακές : Κατόπιν ραντεβού

    Στοιχεία Επικοινωνίας