Ζωή Φίκα

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ

ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΡΜΑΤΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΠΙΛΩΝ

ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΡΜΑΤΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΠΙΛΩΝ

Ποιες ελιές εξετάζω;

Τι είναι η δερματοσκόπηση;

Η δερματοσκόπηση είναι μια μη επεμβατική, ανώδυνη διαγνωστική τεχνική, η οποία χρησιμοποιεί τα πλεονεκτήματα του πολωμένου και μη πολωμένου φωτός για να επιτρέψει την παρατήρηση μορφολογικών ευρημάτων του δέρματος που δεν φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού.

Ποιες είναι οι ενδείξεις για να κάνει κάποιος χαρτογράφηση σπίλων;

Η ψηφιακή χαρτογράφηση σπίλων είναι απαραίτητη σε άτομα με:πολλαπλούς-δυσπλαστικούς σπίλους, ατομικό ή οικογενειακό ιστορικό μελανώματος, εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, ιστορικό ηλιακών εγκαυμάτων.

Η χρήση της δερματοσκόπησης και της ψηφιακής χαρτογράφησης σπίλων συμβάλλει σημαντικά στην έγκαιρη διάγνωση του μελανώματος και στον περιορισμό των χειρουργικών αφαιρέσεων καλοήθων δερματικών μορφωμάτων, με την προϋπόθεση ότι διενεργείται από άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο στην τεχνική αυτή δερματολόγο.

Δερματοσκόπηση σπίλων σημαίνει παρακολούθηση μιας ελιάς ή μιας άλλης ύποπτης βλάβης του δέρματος με ειδικό φακό που λέγεται δερματοσκόπιο. Με τη βοήθεια της δερματοσκόπησης σπιλων ο δερματολόγος παρακολουθεί τη βλάβη σε μεγέθυνση και μπορεί, ανάλογα με την εμπειρία και την εκπαίδευση του, να αναγνωρίσει αν είναι επικίνδυνη ή όχι*.

Get an Appointment!

Κλείστε το επόμενο ραντεβού σας οnline!

Ωράριο λειτουργίας

Bρείτε μέσα από μία ευρεία γκάμα θεραπειών αντιγήρανσης, επανόρθωσης και ανάπλασης του δέρματος, την κατάλληλη για το πρόβλημα που σας απασχολεί!

  • Καθημερινές : 9:00 – 22:00
  • Σάββατα : 9:00 – 21:00
  • Κυριακές : Κατόπιν ραντεβού

    Στοιχεία Επικοινωνίας