Ζωή Φίκα

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ

Η λύση για τα αδύναμα μαλλιά

Η τριχόπτωση έχει πολλές αιτίες, αλλά στο 95% των περιπτώσεων, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, προκαλείται από την Ανδρογενετική Αλωπεκία. Η Ανδρική και Γυναικεία Ανδρογενετική Αλωπεκία οφείλεται σε κληρονομικά αίτια και σχετίζεται με την αρνητική δράση των ανδρογόνων (ορμόνες) στα τριχοθυλάκια. Για το υπόλοιπο 5%, η Ανδρογενετικη Αλωπεκια  είναι παροδική ή σχετίζεται με κάποιο νόσημα, που αν θεραπευτεί, τα μαλλιά ξαναβγαίνουν.

Τα ευεργετικά συστατικά της Μεσοθεραπείας: 

Τα συστατικά, που συμβάλλουν στην υγεία του τριχωτού, αποτελούν ενδεικτικά:

* Ο θειικός ψευδάργυρος που ενισχύει τη δομή της τρίχας

* Η αδενοσίνη που προωθεί την έκφραση αυξητικών παραγόντων στους θύλακες των τριχών

* Η γλουταθειόνη που μπλοκάρει τους υποδοχείς των ανδρογόνων

* Η υδροχλωρική πυριδοξίνη, που βοηθά στην αναγέννηση και την προστασία της τρίχας

* Τα πεπτίδια χαλκού, τα οποία εμποδίζουν τη νέκρωση των τριχικών θυλάκων, βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία και αναστέλλουν την 5α αναγωγάση.

* Βιταμίνη Β6 και Ε, που βελτιώνουν την αιμάτωση των θυλάκων.

Η επιλογή των κατάλληλων συστατικών είναι μοναδική για κάθε ενδιαφερόμενο και εξαρτάται από τις εξατομικευμένες ανάγκες του οργανισμού, του τριχωτού και των μαλλιών του, σε συνάρτηση με τα αποτελέσματα της διάγνωσης της θεραπείας και το είδος της αλωπεκίας.

Η διαδικασία είναι γρήγορη, εύκολη και μη χειρουργική. Στην αρχή εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα στο τριχωτό της κεφαλής του ασθενούς και μετά από 15’ η γιατρός  εγχέει σε όλη την επιφάνεια του τριχωτού το μείγμα. 

Το αποτέλεσμα φαίνεται σταδιακά τους επόμενους μήνες.

Τι είναι η μεσοθεραπεία για την τριχόπτωση;

Η μεσοθεραπεία μαλλιών είναι η λύση για τα αδύναμα μαλλιά!

Η τριχόπτωση και η αραίωση μαλλιών είναι αισθητικά προβλήματα. Μπορεί να προβληματίσουν εξίσου άνδρες και γυναίκες και να επηρεάζουν την ποιότητα της καθημερινότητας τους.
Η μεσοθεραπεία μαλλιών είναι ένα ειδικό κοκτέιλ βιταμινών, αυξητικών παραγόντων, αμινοξέων, ιχνοστοιχείων, αντιοξειδωτικών και άλλων δραστικών συστατικών. Το κοκτέιλ αυτό εγχέεται στην πάσχουσα περιοχή ενισχύοντας και τρέφοντας την τρίχα. Επιπλέον, η αιματική ροή στο δέρμα του τριχωτού της κεφαλής βελτιώνεται και δημιουργείται ευνοϊκό περιβάλλον για την ενδυνάμωση και την αναδημιουργία της τριχοφυΐας.
Συνήθως η μεσοθεραπεία μαλλιών προτείνεται σε περιπτώσεις όπου έχει ξεκινήσει η αραίωση προκειμένου να προλάβουμε την πτώση των μαλλιών αλλά και να ενισχύσουμε την υπάρχουσα τριχοφυΐα. Το εξειδικευμένο προσωπικό μας είναι στη διάθεση σας για να αναλύσει τις ανάγκες σας και να σας ενημερώσει για τις διαθέσιμες λύσεις!

 

Πως λειτουργεί η μεσοθεραπεία για την τριχόπτωση;
Προηγείται λήψη ιατρικού ιστορικού, κλινική εξέταση για να διαγνωσθεί ο τύπος της αλωπεκίας (ανδρογεννετική, διάχυτος, ουλωτική, γυροειδής κλπ), έτσι ώστε να καθοριστεί το φαρμακευτικό “κοκτέιλ” που θα χρησιμοποιηθεί. Στο φάσμα των ουσιών που χρησιμοποιούνται περιλαμβάνονται πολυβιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικές ουσίες σε συνδυασμό με φαρμακευτικές ουσίες, όπως μινοξιδίλη, φιναστερίδη, ντουταστερίδη, στεροειδή κλπ. Οι θεραπείες γίνονται μία φορά το μήνα για έξι-οχτώ μήνες, ανάλογα το είδος της αλωπεκίας. Από τις πρώτες κιόλας θεραπείες παρατηρούμε μείωση της τριχόπτωσης, στη συνέχεια σταθεροποίηση και ενδυνάμωση.

Το αποτέλεσμα είναι ορατό ακόμα και με μια έγχυση, αν και είναι προτιμότερο να γίνουν 4 εγχύσεις σε διάστημα 4 μηνών.

Οι νέες τρίχες που βγαίνουν είναι πιο δυνατές και πιο ανθεκτικές στην τριχόπτωση. Τα μαλλιά θα πυκνώσουν σταδιακά μετά από 6-12 μήνες, όταν φτάσουν περίπου στο επιθυμητό μήκος. Το αποτέλεσμα διαρκεί ανάλογα με την περίπτωση από 2-3 χρόνια μέχρι και εφόρου ζωής. Ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα σε γυναίκες που υποφέρουν από τριχόπτωση και αραίωση των μαλλιών, όπου μετά τη θεραπεία το αποτέλεσμα διαρκεί για τουλάχιστον μια δεκαετία.

Δυστυχώς θεραπεία για τη φαλάκρα δεν έχει βρεθεί ακόμα, υπό την έννοια να φυτρώνουν μαλλιά εκεί που δεν υπάρχουν καθόλου θύλακοι τριχών. Η φαλάκρα είναι σε ορισμένους ανθρώπου γονιδιακά προκαθορισμένη και αναπόφευκτη. Αλλά ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις, η θεραπεία με βλαστοκύτταρα και PRP μπορεί να φέρει πραγματικά αποτελέσματα άμεσα.

Get an Appointment!

Κλείστε το επόμενο ραντεβού σας οnline!

Ωράριο λειτουργίας

Bρείτε μέσα από μία ευρεία γκάμα θεραπειών αντιγήρανσης, επανόρθωσης και ανάπλασης του δέρματος, την κατάλληλη για το πρόβλημα που σας απασχολεί!

  • Καθημερινές : 10:00πμ - 8:00μμ
  • Σάββατο : 10:00πμ - 2:00μμ

Υπηρεσία & Ώρα

Στοιχεία Επικοινωνίας