Ζωή Φίκα

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ

MICRONEEDLING

MICRONEEDLING

Η νέα απλή και αποτελεσματική θεραπεία κατά της γήρανσης

Πως λειτουργεί το micro needling;

Η διαδικασία είναι καλώς ανεκτή. Διαρκεί από λίγα λεπτά έως μία ώρα για την ολοκλήρωση, εξαρτώμενης της περιοχής και της σοβαρότητας του προβλήματος. Δεν χρησιμοποιούνται λοσιόν ή άλλα τοπικά προϊόντα στη περιοχή της θεραπείας την ημέρα της θεραπείας.

Ο γιατρός χρησιμοποιεί μια αναισθητική κρέμα (τοπική) στη περιοχή θεραπείας ή εγχέει τοπικό αναισθητικό. Η δερματική παρακέντηση έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο χρησιμοποιώντας την συσκευή skin needling. Η συσκευή κυλιέται πολλαπλές φορές για τα βέλτιστα αποτελέσματα. Όπως η λεπτή βελόνα διαπερνά το δέρμα, δημιουργείται μικρο-τραυματισμός που ενεργοποιεί την κυτταρική αναζωογόνηση. Πρακτικά τραυματίζουμε ελεγχόμενα το δέρμα, προσπαθώντας να το κάνουμε να παράγει περισσότερη ελαστίνη και κολλαγόνο. 

Ακόμα έχει παρατηρηθεί δημιουργία νέων αγγείων που θρέφουν όλες τις στοιβάδες του δέρματος.
Ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να διαρκέσει 5-60 λεπτά για να ολοκληρωθεί η θεραπεία.

Τι είναι το micro needling;

Το skin needling ή αλλιώς θεραπεία micro-needling είναι μια μη-επεμβατική, μη-χειρουργική και αναίμακτη μέθοδος για την ανανέωση του προσώπου που περιλαμβάνει τη χρήση συσκευής micro-needling για να δημιουργηθεί ελεγχόμενος τραυματισμός δέρματος. Είναι μια συσκευή χειρός που στην άκρη της έχει έναν κύλινδρο με πολλές λεπτές ακίδες με βάθος 0,5 – 1,5mm..  

Με την εισαγωγή κάθε λεπτής βελόνας στο δέρμα, δημιουργείται ένας μικρο-τραυματισμός και ο ελεγχόμενος αυτός μικροτραυματισμός, ενεργοποιεί τον οργανισμό να αναπληρώσει τις περιοχές μικροτραυματισμού με την παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης. Επιπροσθέτως, δημιουργούνται νέα τριχοειδή αγγεία. Αυτή η αγγειογέννεση και η κολλαγονονεογέννεση μειώνει τις ουλές και οδηγεί σε ανανέωση του δέρματος με την έννοια της βελτίωσης της υφής και της ενυδάτωσης του.

 

Σε ποιους απευθύνεται το micro needling;

Η θεραπεία micro needling ενδείκνυται για όσους παρουσιάζουν τα παρακάτω συμπτώματα:

  1. Ρυτίδες
  2. Ουλές ακμής
  3. Ουλές από τραύματα/ Ουλές Καισαρικής
  4. Ραγάδες
  5. Χαλάρωση κοιλιάς, μηρών, γλουτών
  6. Δυσχρωμίες προσώπου

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ποια είναι τα αποτελέσματα – συμβουλές μετά την εφαρμογή του  micro needling;

Ο αριθμός των θεραπειών, σύμφωνα με τη γιατρό, εξαρτάται από την κάθε περίπτωση. Συνήθως χρειάζονται 4-6 θεραπείες.
Mετά τη θεραπεία παρατηρείται ξηρότητα, απολέπιση, ερυθρότητα και οίδημα για αρκετές ημέρες ή παραπάνω, ανάλογα με το βάθος της διείσδυσης των βελόνων. Γι αυτό συστήνεται ηλιοπροστασία για αρκετές εβδομάδες.

Την επόμενη ημέρα, το πρόσωπο καθαρίζεται και όλα τα καλλυντικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν φυσιολογικά. Οι μικρές τρύπες κλείνουν πολύ γρήγορα και η λοίμωξη είναι σπάνια.
Η ανανέωση του δέρματος μπορεί να γίνει το συντομότερο σε 2 εβδομάδες και έως 6-8 μήνες μετά την ιατρική πράξη, ενώ, οι ουλές από εγκαύματα αργούν να ανταποκριθούν. Μπορεί να πάρει 6 μήνες με 1 χρόνο για να φανούν τα τελικά αποτελέσματα από μία θεραπεία.

Get an Appointment!

Κλείστε το επόμενο ραντεβού σας οnline!

Ωράριο λειτουργίας

Bρείτε μέσα από μία ευρεία γκάμα θεραπειών αντιγήρανσης, επανόρθωσης και ανάπλασης του δέρματος, την κατάλληλη για το πρόβλημα που σας απασχολεί!

  • Καθημερινές : 10:00πμ - 8:00μμ
  • Σάββατο : 10:00πμ - 2:00μμ

Υπηρεσία & Ώρα

Στοιχεία Επικοινωνίας

Previous Post
Fraxel CO2 Laser
Next Post
MICRODERMABRASION