Ζωή Φίκα

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ

PEELINGS

PEELINGS

Η παλαιότερη θεραπεία ομορφιάς, δοσμένη με τις πιο καινοτόμες μεθόδους.

Σε ποιους απευθύνεται ;

Τα peelings απευθύνονται σε ανθρώπους που παρατηρούν τα πρώτα σημάδια του χρόνου ή του ήλιου στο δέρμα τους. Τα σημάδια αυτά είναι πιο εμφανή σε ανθρώπους με ανοικτούς τύπους επιδερμίδας , άνδρες και γυναίκες και σε δέρματα που είναι λεπτά και ξηρά.

Αυτά μπορεί να είναι λεπτές ρυτίδες, πανάδες και δυσχρωμίες από τον ήλιο (λεκέδες του δέρματος), υπερκερατώσεις (σκληρύνσεις του δέρματος), ξηρό και άτονο δέρμα.

Υπάρχουν και ειδικά πίλινγκ που απευθύνονται σε ασθενείς με ακμή και συμπληρωματικά με την φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουν προσφέρουν σμηγματορρύθμιση (ρύθμιση της λιπαρότητας του δέρματος και της τάσης του να κατακρατά σμήγμα), ενώ άλλα βαθύτερα πίλινγκ προσφέρουν στην αισθητική βελτίωση των ουλών που προκαλουν οι δύσκολες μορφές ακμής.

Επιπροσθέτως η χρόνια και αθροιστική έκθεση στον ήλιο (υπεριώδης ακτινοβολία UV) που γίνεται για λόγους επαγγελματικούς (εργαζόμενοι στην ύπαιθρο πχ αγρότες) ή αναψυχής (διάφορα υπαίθρια σπορ) προσθέτει στα παραπάνω την φωτογήρανση η οποία επιβαρύνει το δέρμα μας.

Τέλος, ειδικά peeling που προσφέρουν λεύκανση βοηθούν και ασθενείς με μέλασμα (λεκέδες που εμφανίζονται στο πρόσωπο μετά από εγκυμοσύνη κτλ) για την αισθητική βελτίωση του προβλήματός τους.Τι είναι ;

Η χημική απολέπιση (peeling) χρησιμοποιείται για την αφαίρεση σημαδιών του χρόνου στο πρόσωπο, στα χέρια, στο λαιμό και στο στήθος.
Μπορεί επίσης να θεραπεύσει μερικά είδη ακμής και ορισμένες παθήσεις που αποχρωματίζουν το δέρμα. Επίσης καταπολεμά τις πανάδες, τις λεπτές γραμμές (γύρω από το στόμα και κάτω από τα μάτια ιδιαίτερα), τα σκληρά σημεία στο δέρμα, την θαμπάδα, τις βλάβες που προκαλούνται από τον ήλιο (ή αλλιώς φωτογηρανση ) και τα σπυράκια.
Όποιος και αν είναι ο λόγος για να επιλεξετε τα peelings θα δείτε πιο ομοιόμορφο χρώμα δέρματος, πιο φωτεινή επιδερμίδα, λιγότερες γραμμές και ρυτίδες και τέλος πιο λείο δέρμα.

Πώς λειτουργεί ;

Προκαλείται ελεγχόμενος τραυματισμός με την εφαρμογή ενός απολεπιστικού χημικού παράγοντα πάνω στο δέρμα με σκοπό την απομάκρυνση των επιφανειακών στοιβάδων της επιδερμίδας.
Ως κύριο σκοπό το peeling έχει την αναγέννηση νέου ιστού και τη βελτίωση της υφής του δέρματος με θεραπευτικά και αισθητικά οφέλη μακράς διαρκείας.
Η διαδικασία είναι απλή και χρειάζονται  15 λεπτά για την ολοκλήρωσή της. Στην αρχή γίνεται τοπικός καθαρισμός της επιφάνειας όπου θα γίνει η θεραπεία και στη συνέχεια ακολουθεί η εφαρμογή του ειδικού χημικού παράγοντα. Σε αυτό το στάδιο θα αισθανθείτε ελαφρύ τσούξιμο, το οποίο όμως υποχωρεί άμεσα, ανάλογα το είδος του χημικού παράγοντα.

Όσο πιο βαθιά είναι η διείσδυση του χημικού διαλύματος, τόσο πιο άμεσα ορατά είναι και τα αποτελέσματά του, αυξάνοντας ασφαλώς και τον απαιτούμενο χρόνο αποθεραπείας, ενώ εντός των επόμενων ημερών, παρατηρείται μικρή ή μεγαλύτερη απολέπιση του δέρματος.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ποια είναι τα αποτελέσματα – συμβουλές μετά την εφαρμογή ;

Εξαρτάται από το είδος της χημικής απολέπισης.
Αν είναι επιφανειακή, η επούλωση διαρκεί 1-7 ημέρες. Το δέρμα θα είναι στην αρχή κόκκινο, ενώ όταν υποχωρήσει η ερυθρότητα μπορεί να υπάρξει ξεφλούδισμα για 3-7 ημέρες. Συνιστάται απαλός καθαρισμός του  προσώπου με προϊόν χωρίς σαπούνι (στο πρόσωπο πάντα με κρύο νερό), απαλό στέγνωμα με πετσέτα, και ενυδάτωση δύο φορές την ημέρα. Το δέρμα πρέπει να αλείφεται με λοσιόν ή κρέμα έως ότου επουλωθεί και μετά είναι απαραίτητη η καθημερινή χρήση αντηλιακής κρέμας με υψηλό δείκτη αντηλιακής προστασίας για την αποφυγή υπερμελάγχρωσης.

Επειδή, όμως, το επιφανειακό peeling είναι πολύ ήπιο, συνήθως την ίδια ή έστω την επόμενη μέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί make up .

Αν το peeling είναι μέτριας βαρύτητας, η επούλωση τυπικά διαρκεί 7-14 ημέρες. Το δέρμα θα είναι κόκκινο και θα έχει οίδημα, που θα επιδεινώνεται για τις πρώτες 48 ώρες. Συνήθως συνιστάται ειδική μετεγχειρητική φροντίδα, που συμπεριλαμβάνει και επισκέψεις στον δερματολόγο γιατρό για επανέλεγχο. Χρήση make up  συνήθως επιτρέπεται έπειτα από 5-7 μέρες.

Εάν το peeling είναι βαθύ συνήθως έχει διάρκεια επούλωσης  14-21 ημέρες, Και σε αυτή την περίπτωση συνιστάται ειδική μετεγχειρητική φροντίδα και απαιτούνται αρκετές επισκέψεις στον δερματολόγο για επανέλεγχο. Χρήση make up συνήθως επιτρέπεται έπειτα από τουλάχιστον δύο εβδομάδες..

Get an Appointment!

Κλείστε το επόμενο ραντεβού σας οnline!

Ωράριο λειτουργίας

Bρείτε μέσα από μία ευρεία γκάμα θεραπειών αντιγήρανσης, επανόρθωσης και ανάπλασης του δέρματος, την κατάλληλη για το πρόβλημα που σας απασχολεί!

  • Καθημερινές : 9:00 - 22:00
  • Σάββατα : 9:00 - 21:00
  • Κυριακές : Κατόπιν Ραντεβού

    Στοιχεία Επικοινωνίας