Ζωή Φίκα

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ

Η αντιμετώπιση των ευρυαγγειών με θεαματικά αποτελέσματα

Θεραπεία των ευρυαγγειών ( σκληροθεραπεία)

Η σκληροθεραπεία αφορά τις ενέσεις σκληρυντικής ουσίας μέσα στις ευρυαγγείες. Η μέθοδος αυτή θεωρείται ασφαλής. Τη στιγμή της πρώτης ένεσης, είναι πιθανό να δημιουργηθεί μία ερυθρότητα στο σημείο της ένεσης που όμως είναι παροδική.

Οι σκληρυντικές ενέσεις ουσιαστικά προκαλούν θρόμβωση στα τριχοειδή αγγεία, γι’ αυτό και η χρήση τους πρέπει να γίνεται από έμπειρο ειδικό, ούτως ώστε να αποφευχθούν τυχόν επιπλοκές (όπως η πρόκληση θρομβοφλεβίτιδας, που κατά κανόνα αντιμετωπίζεται φαρμακευτικά από τον αγγειοχειρουργό). Έπειτα από κάθε θεραπεία με σκληρυντικές ενέσεις πρέπει να φορεθεί μια κάλτσα διαβαθμισμένης συμπίεσης για 24 ώρες, αν και το κρίσιμο διάστημα είναι το πρώτο 24ωρο. Όταν βγάλετε το καλσόν, μπορεί να υπάρχουν μελανιές στα σημεία των ενέσεων, οι οποίες όμως σταδιακά υποχωρούν. Οι θεραπείες αυτές γίνονται με τη μορφή πολλαπλών συνεδριών ανάλογα με την έκταση του προβλήματος στα πόδια και του επιδιωκόμενου αποτελέσματος. Αποτελούν μια πολυ ευρεως χρησιμοποιουμενη τεχνική για την αντιμετώπιση των ευρυαγγειών η οποία όμως μπορεί να μην εξαλείψει το πρόβλημα εξ ολοκλήρου. Παρόλα’ αυτά τα αποτελέσματα είναι θεαματικά ιδίως σε περιπτώσεις με πολύ εκτεταμένη νόσο.

Πού οφείλονται οι ευρυαγγείες;

Καθοριστικοί παράγοντες για την εμφάνισή τους μπορεί να είναι η γενετική προδιάθεση, η συστηματική χρήση κορτικοστεροειδών, οι ορμονικές αλλαγές που παρατηρούνται κατά τη διάρκεια της εφηβείας, της εγκυμοσύνης, της εμμηνόπαυσης ή της λήψης οιστρογονοθεραπείας, ή ακόμα και κάποιο μηχανικό τραύμα. Επιβαρυντικό ρόλο παίζει η παρατεταμένη ορθοστασία ή καθιστική στάση, τα περιττά κιλά, η έλλειψη σωματικής άσκησης, καθώς και ορισμένες ασκήσεις γυμναστικής ή τεχνικές μασάζ.

Σκληροθεραπεία ή λέιζερ;

Η σκληροθεραπεία αποτελεί την παλαιότερη και πλέον αποτελεσματική μέθοδο αντιμετώπισης των ευρυαγγειών. Επίσης, είναι πιο οικονομική μέθοδος συγκριτικά με το λέιζερ. Επίσης, η σκληροθεραπεία δεν περιορίζεται από τη διάμετρο των αγγείων, ενώ το λέιζερ μπορεί να εφαρμοστεί με αποτελεσματικότητα μόνο για τα πολύ μικρά αγγεία. Ορισμένες φορές οι δύο μέθοδοι συνδυάζονται. Αρχικά, δηλαδή, γίνεται σκληροθεραπεία και στη συνέχεια η θεραπεία ολοκληρώνεται, εφόσον κρίνεται αναγκαίο, με το λέιζερ.

Get an Appointment!

Κλείστε το επόμενο ραντεβού σας οnline!

Ωράριο λειτουργίας

Bρείτε μέσα από μία ευρεία γκάμα θεραπειών αντιγήρανσης, επανόρθωσης και ανάπλασης του δέρματος, την κατάλληλη για το πρόβλημα που σας απασχολεί!

  • Καθημερινές : 10:00πμ - 8:00μμ
  • Σάββατο : 10:00πμ - 2:00μμ

Υπηρεσία & Ώρα

Στοιχεία Επικοινωνίας