Ζωή Φίκα

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ

ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΠΙΛΩΝ

ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΠΙΛΩΝ

Μια εξέταση που σώζει ζωές

Αφαίρεση ογκιδίων δέρματος

Η αφαίρεση ελιάς, σπίλου και άλλων ογκιδίων δέρματος κεφαλής και προσώπου με χειρουργική αφαίρεση, καθώς και η πλαστική αποκατάσταση των ελλειμμάτων που δημιουργούνται, είναι η προτιμότερη μέθοδος σε σύγκριση με άλλου είδους τεχνικές αφαίρεσης βλαβών, όπως χρήση Laser, κρυοπηξία, καυτηριασμός, φαρμακευτικές αλοιφές κτλ.

Ποιες ελιές πρέπει να αφαιρέσω;

Η αφαίρεση ενός σπίλου μπορεί να κριθεί αναγκαία τόσο για ιατρικούς όσο και για αισθητικούς λόγους. Ο ιατρός είναι αυτός που κρίνει αν ο σπίλος είναι ύποπτος και χρειάζεται παρακολούθηση, αν πρέπει να αφαιρεθεί και ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος αφαίρεσης του. Αν υπάρχει υποψία δημιουργίας κακοήθειας στο μέλλον ή αν βρίσκονται σε περιοχές συνεχούς τραυματισμού όπως σε πέλματα και παλάμες, τότε πιθανόν ο σπίλος να πρέπει να αφαιρεθεί. Στην περίπτωση υποψίας κακοήθειας του σπίλου, η πιο ενδεδειγμένη μέθοδος αφαίρεσης τους είναι η εξαίρεση τους χειρουργικά. Ο σπίλος αφαιρείται εξ’ ολοκλήρου και στέλνεται για βιοψία.

Τι είναι η ψηφιακή χαρτογράφηση σπίλων;

Η ψηφιακή χαρτογράφηση σπίλων αποτελεί την πιο αξιόπιστη μέθοδο έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του δέρματος. Μια ειδική κάμερα καταγράφει τους σπίλους (ελιές) που υπάρχουν διάσπαρτα στο σώμα και τους κατατάσσει σε ύποπτους, καλοήθεις ή κακοήθεις. Οι εικόνες αποθηκεύονται και χρησιμοποιούνται στην επανεξέταση των σπίλων, δίνοντας μας τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη κάθε σπίλου με ακριβή σύγκριση της προηγούμενης με την πρόσφατη λήψη. Πρόκειται για ανώδυνη εξέταση, χωρίς ακτινοβολία και κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. 

Πως γίνεται η ψηφιακή χαρτογράφηση των σπίλων ; 

Ο έλεγχος των σπίλων γίνεται με ψηφιακό δερματοσκόπιο σπίλων με πιστοποίηση από το FDA ως δεύτερης γενιάς. Μεγεθύνει το σπίλο έως 120 φορές παρέχοντας την καλύτερη ανάλυση και ευκρίνεια εικόνας από οποιοδήποτε άλλο δερματοσκόπιο.

Κλινική δερματολογία

Αντιμετωπίζονται οξείες και χρόνιες δερματοπάθειες, όπως:

 • Ακμή και άλλα νοσήματα των σμηγματογόνων αδένων, παθήσεις τριχών και ονύχων, ψωρίαση, οξέα και χρόνια εκζέματα (ατοπικό, σμηγματορροϊκό, από επαφή), καλοήθεις και κακοήθεις όγκοι του δέρματος, αφροδίσια νοσήματα κ.α.
 • Επεμβατική Δερματολογία
 • Εκτελούνται διάφορες μικροεπεμβατικές μέθοδοι όπως:
 • Διαθερμοπηξια  σε καλοήθεις δερματικές βλάβες όπως σε θηλώματα τραχήλου-μασχαλών, σμηγματορροϊκές υπερκερατώσεις, χοριακούς σπίλους, καλοήθεις σμηγματογόνες υπερπλασίες
 • Αφαιρεση μελαγχρωματικών σπίλων,
 • Ληψη ιστοτεμαχίου για ιστολογική εξέταση από βλάβες του δέρματος.
 • Επίσης παρέχονται, σε συνεργασία με Αγγειολογο  οδηγίες για την αντιμετώπιση της χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας, των κιρσών κάτω άκρων και των ευρυαγγειών
 • Δερματοσκόπηση και παρακολούθηση μελαγχρωματικών βλαβών του δέρματος (σπίλοι, καρκίνος δέρματος).

Get an Appointment!

Κλείστε το επόμενο ραντεβού σας οnline!

Ωράριο λειτουργίας

Bρείτε μέσα από μία ευρεία γκάμα θεραπειών αντιγήρανσης, επανόρθωσης και ανάπλασης του δέρματος, την κατάλληλη για το πρόβλημα που σας απασχολεί!

 • Καθημερινές : 9:00 – 22:00
 • Σάββατα : 9:00 – 21:00
 • Κυριακές : Κατόπιν ραντεβού

  Στοιχεία Επικοινωνίας